nedeľa, 16. júla 2017

Kari so sampinonmi a zelenou paprikou (alebo cuketou)

Kari so sampinonmi a zelenou paprikou


CO POTREBUJETE:

olej alebo ghee
1 lyzicka rimskej rasce
2 susene cervene chillli papricky
4 struciky cesnaku
kusok zazvoru
1 velka cervena cibula

1 zelena paprika
(v sezone cukiet mozete nahradit papriku cuketou)
200g cerstvych sampinonov
stipka mleteho cierneho korenia
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
sol podla chuti
200ml kokosoveho mlieka
koriandrova vnat alebo zelena cast jarnych cibuliek


Kari so sampinonmi a zelenou paprikou



AKO POSTUPOVAT:

Zohrejeme olej alebo ghee. Pridame rimsku rascu a nechame ju rozvonat. Pridame susene chilli papricky, cesnak, zazvor a nakrajanu cibulu. Restujeme domakka. Tuto zmes nechame trocha vychladnut a potom s troskou vody rozmixujeme na pastu. Odlozime si ju bokom do dalsieho pouzitia.

V tom istom hrnci opat rozpalime troska oleja alebo ghee. Pridame nadrobno nakrajanu zelenu papriku a chvilu restujeme. Potom pridame nakrajane sampinony a znova restujeme. Pridame mletu kurkumu, mlete chilli korenie, mlete cierne korenie, sol a premiesame. 

Dalej pridame pripravenu cibulovu pastu, kokosove mlieko a kari privedieme k varu. Varime dalsich 5 minut, potom pridame nasekanu koriandrovu vnat alebo jarnu cibulku, premiesame, nechame prejst  varom a odstavime z ohna. Prikryte nechame postat 15 minut a podavame s ryzou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára