piatok 20. januára 2017

Kolambi batata masala (zemiakovo krevetová masala)

Kolambi masala



ČO POTREBUJETE:

500g čerstvých kreviet
soľ
1/2 lyžičky mletej kurkumy 

ghee
10 strúčikov cesnaku
2 stredne veľké červené cibule
niekoľko karí lístkov 
2 zelené chilli papričky 
1 veľká paradajka
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia 
(ak nezvládnete veľmi pálivé, vynechajte mleté chilli a použite len chilli papričky)
1/2 lyžičky Malvani masala 
2ks kokum
2 menšie zemiaky
trocha vody na podliatie zemiakov
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 



AKO POSTUPOVAŤ:

Krevety očistíme, nasolíme troška, pridáme 1/2 lyžičky kurkumy, premiešame a necháme pol hodiny marinovať. V panvici zohrejeme ghee a na silnom ohni prudko krevety opečieme. Odložíme ich bokom do ďalšieho použitia.  Do tej istej panvice dáme troška ghee ak v nej zostalo málo a zohrejeme ho. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a orestujeme domäkka. Potom pridáme chilli papričky a karí lístky a znova chvíľku orestujeme. 

Kolambi masala


Pridáme nakrájanú paradajku a restjeme domäkka asi 10 minút na miernejšom ohni. Pridáme 1/2 lyžičky kurkumy, malvani masala (ak nemáte môžete použiť garam alebo tandoori masala) a chilli korenie. Premiešame. Potom pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, kokum a podlejeme trochou vody. Privedieme k varu, oheň zmiernime a pod pokrievkou zemiaky uvaríme domäkka, aby sa voda odparila. Potom pridáme opražené krevety, ešte dosolíme, ak treba, pridáme koriandrovú vňať a prehrejeme chvíľku. 

Kolambi masala


Kolambi masala



Podávame s plackami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára