nedeľa 28. augusta 2016

Opekaný baklažán s tadkou / Brinjal fry





ČO POTREBUJETE:

1 baklažán (alebo baby baklažány)
olej
soľ

na tarka/tadka:
2 lyžice ghee
1/3 lyžičky asafoetida

1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty 
niekoľko karí lístkov
1 zelená chilli paprička

1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1/2 lyžičky mletého koriandru

na dokončenie:
hrsť čerstvej koriandrovej vňate
citrónová šťava





AKO POSTUPOVAŤ: 

Baklažán umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kusy.

Pripravíme si tadka. V hrnci zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu a asafoetida, oheň zmiernime a necháme rozvoňať. Pridáme karí lístky, zelenú chilli papričku a cesnakovo zázvorovú pastu a 1min restujeme.

Pridáme zbytok korenín a premiešame. 

Pridáme nakrájaný baklažán, soľ a pod pokrievkou dusíme úplne domäkka. Ak treba pridáme troška vody. Mäkký popučíme vareškou do kašovita.

Nakoniec vmiešame nasekanú koriandrovú vňať a pokvapkáme citrónom.

Môžeme podávať s plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára