streda 8. júla 2015

Kuracie prsia v omáčke z pesta


Kuracie prsia v omacke z pesta




ČO POTREBUJETE:

kuracie prsia z dvoch stredne veľkých kurčiat 
koriandrové pesto podľa tohoto receptu 
soľ


Kuracie prsia v omacke z pesta



AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie prsia umyjeme, zľahka vysušíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré dáme do misky. Pridáme k nim koriandrové pesto a rukou dobre premiešame. Necháme marinovať v chladničke celú noc v uzavretej miske. (Pesto môžete použiť aj bazalkové, z medvedieho cesnaku, jednoducho aké máte, alebo aké ľúbite.)

Kuracie prsia v omacke z pesta



Na druhý deň môžeme pokračovať v príprave. Vo woku zohrejeme troška oleja (nie veľa, olej sme dali aj do pesta). Pridáme marinované mäso spolu s marinádou, chvíľočku na silnom ohni opekáme.

Kuracie prsia v omacke z pesta


Potom zalejeme kokosovým mliekom, privedieme k varu, oheň zmiernime a prikryté varíme asi 15 minút. Ak chceme redšiu omáčku, pridáme trocha vriacej vody. Ale myslím si, že nebude treba.

Kuracie prsia v omacke z pesta



Hotové mäso môžeme podávať s cestovinou alebo dusenou ryžou.


Kuracie prsia v omacke z pesta

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára