pondelok 14. októbra 2013

Dahi Aloo (zemiaky s jogurtom)






ČO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):

3ks väčších zemiakov

ghee
1 lyžička rímskej rasce
1/4 lyžičky asafoetida
1 lyžička nadrobno nasekaného zázvoru
1 rozmixovaná paradajka

1 lyžička garam masala
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
sol

1 zelená chilli paprička
2 plné lyžice nesladeného jogurtu (dahi)
voda podľa potreby
hrsť čertvej koriandrovej vňate







AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Kľudne rozvaríme, uvarené ošúpeme a popučíme vidličkou.



V pamvici zohrejeme ghee, pridáme rímsku rascu, asafoetida a necháme pol minútky rozvoňať. Potom pridáme nasekaný zázvor a zasa necháme pol minútky rozvoňať. Ďalej pridáme rozmixovanú paradajku a restujeme do zhustnutia. Pridáme garam masala, kurkumu, chilli korenie, koriander a soľ a premiešame.




Potom pridáme popučené zemiaky, nakrajanú zelenú chilli papričku a premiešame. Nakoniec pridáme jogurt, upravíme hustotu pridaním trošky vody, ak treba, nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a pod pokrievkou necháme na miernom ohni asi 3 až 5 minút.




Podávame s plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára