sobota 9. februára 2013

"Karamelové" kuracie kúsky


1gougeres a karamelove kura 045



ČO POTREBUJETE:

2 kuracie stehná (aj s klblom); vykostené a nakrájané na rezančeky
soľ  (rybacia omáčka je slaná, tak ako aj sójová, takže soli nedávame príliš veľa)
olej
4 menšie strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
1 lyžica rybacej omáčky
1 lyžica strúhaného jaggery (palmového cukru); alebo hnedý cukor




1gougeres a karamelove kura 041




AKO POSTUPOVAŤ:

Kuracie mäso osolíme a premiešame v miske s trochou oleja. Wok zohrejeme a pridáme mäso. Na silnom ohni necháme zatiahnuť a odložíme bokom do ďalšieho použitia.

1gougeres a karamelove kura 023


Znova zohrejeme trocha oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do mäkka.

1gougeres a karamelove kura 036


Pridáme opečené mäso a mleté korenie, premiešame.

1gougeres a karamelove kura 037


Pridáme sójovú a rybaciu omáčku, premiešame a na miernom ohni, zakryté dusíme 10 minút.

1gougeres a karamelove kura 038


Pridáme palmový cukor, premiešame a dodusíme ďalšie 3-4 minúty.

1gougeres a karamelove kura 039


Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára