pondelok 19. marca 2012

Aloo Paneer kofta

Paneer zemiakové vyprážané guľky, ktoré sa hodia do krémovej smotanovej omáčky alebo aj do indickej žemle Pav s chutney a zeleninovou oblohou ako veg burger.


Aloo Paneer kofta


ČO POTREBUJETE (asi na 9ks):

200g paneeru
1 stredne veľký zemiak; uvarený v šupke
mletý zelený kardamóm 
1 lyžica kukuričného škrobu (nemusí byť)
soľ
sušené marhule; namočiť aspoň na 1 hodinu do vody
(ako náplň miesto marhulí sa môžu použiť aj hrozienka)
kešu orechy
kukuričný škrob na obaľovanie 
olej na vyprážanie


Malai kofta curry




AKO POSTUPOVAŤ:


Sušené marhule si na hodinku namočíme vo vode. Potom konček odkrojíme a nožíkom urobíme kapsičku. Do každej vložíme kešu orech a odložíme si ich bokom až do ďalšieho pouzitia v recepte.

1


Paneer vidličkou v miske rozdrvíme na drobnučko. Pridáme soľ, mletý kardamóm, kukuričný škrob (robila som kofty už aj bez škrobu a nerozpadli sa, takže ho môžete aj vynechať)...

Malai kofta curry


.... zemiak uvarený v šupke, ošúpaný a nastrúhaný najemno. Vareškou (alebo rukou) sformujeme cesto.

Malai kofta curry


Cesto rozdelíme na rovnaké časti. Do dlane si urobíme z jednej časti hrubšiu placku, vložíme marhuľu s orechom a tú cestom obalíme. Vytvarujeme guľôčku. Postupne si takto urobíme všetky kofty. Potom ich obalíme v kukuričnej múčke/škrobe (maizene).

Malai kofta curry

Malai kofta curry


Vo woku rozpálime olej (kofty musia byť napoly ponorené pri vyprážaní. Olej musí byť poriadne horúci, keď vložíme kofty, aby sa varili v ňom. Keď je olej horúci, vložíme opatrne kofty a nemiešame, aby sme ich neporušili a nerozpadli sa. Necháme ich chvíľku pražiť a olej cez ne pomocou lyžice prelievame. Po chvíľke ich obrátime. Keď sa ich povrch zatiahne, možeme ich preguľovať v oleji, až kým nie sú vypražené do hneda. Vypražené kofty vyberieme a uložíme na savé kuchynské papierové obrúsky.  

Malai kofta curry


Môžeme ďalej servírovať buď v omáčke alebo v Pav.



Kofty sa po vypražení môžu aj zmraziť a keď ich budete potrebovať, vybrať z mrazničky, nechať povoliť a zohriať v rúre. Také zohriate potom vložiť do čerstvo urobenej omáčky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára