utorok 15. novembra 2011

Methi Malai Matar / Green peas in creamy sauce with fresh fenugreek leaves

Na dnes niečo dobrého a rýchleho. Methi = senovka grécka, malai = smotana, matar = hrášok.




ČO POTREBUJETE:

200ml hrášku (čerstvý alebo mrazený)

na pastu:

olej
8 ks čierneho guľatého korenia
4 klinčeky
kúsok škorice
2 zelené kardamómy
1 lyžička cesnakovo zázvorovej pasty
3 stredne veľké červené cibule
voda na rozmixovanie pasty

na dokončenie:
ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
veľká hrsť čerstvých lístkov senovky gréckej
soľ
voda podľa potreby
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 lyžička garam masala 
50ml smotany
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej





AKO POSTUPOVAŤ:

V panvici zohrejeme olej, pridáme čierne korenie, kardamómy, klinčeky, škoricu a necháme ich chvíľku rozvoňať. Potom pridáme cesnakovo zázvorovú pastu a chvíľku restujeme (tu môžeme zvoliť 1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku a 1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru). 

🌱 🌱 🌱

Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme na miernejšom ohni do hnedkava. Občas premiešame. 



Potom pridáme kešu orechy, prehrejeme a odstavíme z ohňa, necháme vychládnuť. 



Túto zmes dáme do mixéra, pridáme trocha vody a rozmixujeme na pastu. Odložíme ju bokom do daľšieho použitia. 




V tej istej panvici si zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme pripravenú pastu, hustotu upravíme pridaním vody, pridáme soľ a premiešame. 

🌱 🌱 🌱

Ďalej pridáme nasekané čerstvé lístky senovky gréckej a premiešame. Povaríme karí na miernom ohni, zakryté, asi 3 minúty. Občas premiešame. 



Pridáme hrach a premiešame. Pridáme chilli korenie a garam masala a karí povaríme, zakryté, ďalších 5min. 



Nakoniec vmiešame smotanu, sušené lístky senovky gréckej a prehrejeme minútku. 



Podávame napríklad s Chapati alebo plackami Kulcha



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára