nedeľa 3. apríla 2011

Ryža s mätou (Pudina pulao) / Mint rice




ČO POTREBUJETE (na 2 porcie):

3/4 hrnčeka ryže Basmati
voda na jej uvarenie

na pastu:
1/2 hrnčeka čerstvých mätových lístkov
1 lyžica plná čerstvého nastrúhaného kokosu
3 strúčiky cesnaku 
1 zelená chilli paprička 
1 lyžica vody

na Tadka:
2 lyžice ghee
1/2 lyžičky tmavých horčičných semienok 
1/2 lyžice channa dal
1/2 lyžice urid dal
niekoľko kešu orechov 
1 badyán
kúsok škorice
1 ázijský bobkový list

1 lyžička cukru
soľ




AKO POSTUPOVAŤ:

Ako prvé uvaríme ryžu a odložíme bokom do daľšieho použitia. 



Všetky suroviny na pastu dáme do mixéra a rozmixujeme na pastu.



V hlbokej panvici zohrejeme ghee a pridáme všetky suroviny na Tadka. Necháme ich na miernom ohni rozvoňať.




Potom pridáme pripavenú pastu, premiešame a na miernom ohni restujeme asi 5 minút, pod pokrievkou. Občas premiešame. 

Pridáme cukor a soľ.



Pridáme uvarenú ryžu, dobre premiešame a ešte chvíľku restujeme. 



🌱 🌱 🌱



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára