nedeľa 30. januára 2011

Hráškovo-vajíčková nátierka

Vajickovo hraskova natierka



ČO POTREBUJETE:

200ml mrazeného hrachu
voda na jeho uvarenie

2 vajíčka 
1 lyžička plnotučnej horčice 
2 lyžice majolky
mleté čierne korenie
soľ
1 červená cibuľa 


Vajickovo hraskova natierka



AKO POSTUPOVAŤ:

Mrazený hrach povaríme 10 minút vo vode a scedíme. Dáme do misky.

22hrach vajce natierka 003


Vajíčka si uvaríme natvrdo a dáme do misky.

22hrach vajce natierka 002


Keď je hrach aj vajíčka vychládnuté, dáme ich do mixéra. Pridáme horčicu, majolku, korenie a všetko poriadne rozmixujeme. Nátierku preložíme do misky, dochutíme soľou a nakoniec vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu alebo nasekanú jarnú cibuľku.

Podávame s pečivom.


22hrach vajce natierka 005

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára