ČO POTREBUJETE:
1/2kg tigrých kreviet; čerstvých
1 lyžica kukuričného škrobu
1 lyžica múky Maida
soľ
1 lyžica jemnej detskej krupice (použila som Rava, z ktorej sa robí Upma alebo Fine rava)
1 lyžica bieleho sezamu
1/2 lyžičky pálivého chilli korenia
1/2 lyžičky sušeného manga Amchoor
1/2 lyžičky mletej kurkumy
olej
AKO POSTUPOVAŤ:
Do misky dáme múku, škrob, krupicu, koreniny, štipku soli, sezam a dobre premiešame.
Krevety očistíme, osušíme a nasolíme. Necháme odležať 15 minút.
V hlbšej panvici rozpálime olej. Krevety jednu po druhej obaľujeme v krupicovo-sezamovej zmesi a hneď vkladáme do horúceho oleja. Pražíme na silnom ohni z oboch strán do hneda.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára