utorok 1. júna 2010

Plnená pečená fašírka na spôsob sekanej

Sekana



ČO POTREBUJETE:

prsia z jedného kuraťa 
soľ
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
sušený majorán 
2 strúčiky cesnaku
1 vajíčko
1 lyžička ryžovej múky 

do vnútra podľa vášho výberu:
2 uvarené vajíčka
predvarená mrkva
brokolica
mozarrella (alebo iný syr)


Sekana



AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso umyjeme, vysušíme a pomelieme. Ja som ho posekala mixérom. Pomleté mäso preložíme do misky, kde pridáme zbytok surovín (okrem tých, čo majú ísť do náplne). Všetko dobre premiešame, najlepšie rukou.

Sekana


Pekáčik vystelieme veľkým kusom alobalu, aby sa dalo doňho mäso zabaliť. Na spodok uložíme polovicu mäsovej zmesi. Na ňu do stredu uložíme náplň (ja som použila syr). Náplň zakryjeme druhou polovicou mäsovej zmesi a vytvarujeme bochníček.

Sekana


Polejeme ho asi 1-2 lyžicami oleja a zabalíme do alobalu. Tento miešok podlejeme trochou vody.

Sekana


Rúru vyhrejeme na 200st. a mäso v nej pečieme 35 minút. Potom mäso odbalíme a dopečieme ho na 200st. ďalších 10 minút.

Sekana



Podávame so zemiakovým pyré a ľubovoľným šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára